de Prikkelende Coach - Coachexpres - De Prikkelende Coach 2022

Coachexpres - De Prikkelende CoachProvocatief / Provocerend / Prikkelend Prikkelende (Team) Coaching Provocatieve Coaching / Advisering

Logo
De Prikkelende Coach
logo
logo

Provocerend CoachingProvocerend Advisering CoachexpresDe Prikkelende Coach

Coachexpres - De Prikkelende CoachProvocatief / Provocerend / Prikkelend Prikkelende (Team) Coaching Provocatieve Coaching / Advisering

Ga naar de inhoud


Benny Gadovnik - De Prikkelende Coach
Wie is de Prikkelende Coach?
In het logo herken ik mijzelf als persoon en als coach : een Sabra met een narrenmuts.
De nar
Een hofnar (nar om de vorst te vermaken) was de officiële grappenmaker aan het hof. De hofnar was in de positie leden en gasten van het hof te doorgronden en hen voor de gek te houden. Hij ging in tegen de heersende opvattingen, zonder dat hij ervoor gestraft werd.
Sabra vrucht
Een Sabra is een in Israël geboren Jood.  (Hebreeuws uitgesproken: tzabar). De term verwijst naar een vasthoudende, stekelige woestijnplant met een dikke huid en stekelige vruchten, die van binnen zacht en zoet zijn. De Israëliër die in het land geboren is, wordt met deze cactus vergeleken: hard aan de buitenkant, maar gevoelig en lief aan de binnenkant.
Waarom coachen?
In mijn loopbaan als manager van een grote groep medewerkers gebruikte ik de coachende stijl. Ik wilde altijd het beste voor mijn mensen hebben en ze in staat stellen zich verder te ontwikkelen.
Omdat coaching gebaseerd is op gelijkwaardigheid en ik de hiërarchische manager was, struikelde ik over de betekenis van “coachende manager”. De vraag of het mogelijk is om een manager en ook coach van dezelfde persoon te zijn, hield me lang bezig. Wat doe ik als het belang van mijn medewerkers met mijn belang als manager conflicteert? Wat ben ik dan: de coach of de manager?
De rattenvanger
Coaching is er op gericht dat medewerkers zelf betere besluiten nemen,
in plaats van jouw besluiten beter uit te voeren
bordercolie
Mijn zoektocht naar de betekenis van het woord ‘coach’ en mijn wens om mensen vanuit gelijkwaardigheid te ondersteunen, brachten me in beweging om zelf een coach te worden. In 2009 heb ik de opleiding tot Loopbaan- & Levenscoach afgerond en direct daarna ben ik gestart met de opleiding provocatief coachen bij IEP (zie certificaten & Diplomas).
Na een uitgebreide loopbaan met voldoende afwisselingen is de tijd gekomen om andere mensen te gaan coachen.

Hoe onderscheid ik me van de andere coaches?
Als Israëliër, die al lang in Nederland woont en werkt, ervaar ik de samenleving hier anders dan een Nederlander die hier geboren en getogen is. Daardoor ben ik voor mijn omgeving een "out of the box" denker. Deze "onconventionele" benadering geeft de juiste en de benodigde prikkelingen voor een goed gesprek. Dat in combinatie met humor, creativiteit en spontaniteit  maakt een gesprek met mij heel interessant met onverwachte wendingen.
Ik ben een voorstander van doelgericht en resultaatgericht coachen.
Wij kijken alleen naar jouw verleden als dat nodig is.
"Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst,
want daarin ben ik van plan te leven."
(Albert Einstein)
Samen pakken we de echte vraagstukken bij de kop en zoeken samen naar een oplossingsrichting. We praten niet om de kwesties heen. We gaan juist dwars door de vraagstukken heen om die te verhelderen. Voor het krijgen van aandacht of medeleven over jouw kwesties kun je beter een andere coach benaderen.

Mijn ervaring is dat provocatieve coaching voor de meeste kwesties het snelst de beste resultaten oplevert en dat is ook mijn voorkeurstijl van coaching.


Wat kun je van mij verwachten?

Als je het gevoel hebt dat je niet geholpen wordt door een "standaard coach" of dat het traject voor jou te langzaam gaat, is de kans groot dat ik jou juist goed kan helpen.

Mijn stijl is prikkelend, gebaseerd op de provocatieve coaching technieken, en oplossingsgericht wat ik combineer met veel humor en warmte. Met mij heb je de juiste partner om aan jouw problemen te werken en deze te overwinnen.

Ik zorg ervoor dat we over de echte kwesties praten en niet daar omheen.

Kernwoorden zijn:

Uitdagen, Humor, Lachen, Inzicht geven, Praktische tips, Vragen stellen, Verhelderen en Vooruitgaan.Coachexpres
de Prikkelende Coach
© 2010 Coachexpres – de Prikkelende Coach
Logo
+31 (6) 228 999 28
Leigraaf 7
7391 AE Twello
Terug naar de inhoud