Managers & Leidinggevende - Coachexpres - De Prikkelende Coach 2022

Coachexpres - De Prikkelende CoachProvocatief / Provocerend / Prikkelend Prikkelende (Team) Coaching Provocatieve Coaching / Advisering

Logo
De Prikkelende Coach
logo
logo

Provocerend CoachingProvocerend Advisering CoachexpresDe Prikkelende Coach

Coachexpres - De Prikkelende CoachProvocatief / Provocerend / Prikkelend Prikkelende (Team) Coaching Provocatieve Coaching / Advisering

Ga naar de inhoud
Leidinggevende Prikkelen & Adviseren
Als bazen spreken over verbetering van de productiviteit
hebben ze het nooit over zichzelf

coachende manager
De Coachende Manager

Coaching is er op gericht dat medewerkers zelf betere besluiten nemen,
in plaats van jouw besluiten beter uit te voeren
Voeg een extra dimensie toe aan jouw competentie coachen of "maak jezelf los" van jouw traditionele gedachten en opvattingen door het ervaren van de kracht van provocatieve coaching.
Het gebeurt regelmatig dat de leidinggevende ondanks goede bedoelingen vastloopt en in herhaling valt. De uitweg, zowel voor de leidinggevende als voor de medewerker, ligt voor de hand: humor, verzet, verrassing en contact is de uitkomst en dat heet provocerend (provocatief) coachen.

manager in control
Agile Leiderschap

Controle leidt tot volgzaamheid, autonomie leidt tot betrokkenheid.
Betrokkenheid leidt tot meesterschap.
(Daniel Pink)
Wil je leren hoe je om moet gaan als leidinggevende met zelfsturende of zelforganiserende teams ook als de teams nog niet zo ver zijn? Zou het mogelijk voor jou zijn om jouw “instinctieve controle” los te laten en in plaats daarvan flexibel te reageren op verschillende situaties.
Een belangrijk inspiratiebron is 'Turn the ship around' van David Marquet. Voor iedere manager die van volgzame werknemers betrokken leiders wil maken. Leiders vind je niet alleen aan de top; in succesvolle bedrijven kom je ze op elk niveau tegen.
Geef de controle uit handen en je zult zien dat mensen eigenaarschap tonen en tot grote hoogte stijgen, zo betoogt oud-marinier Marquet.
David Marquet's - Turn the Ship Around
Een andere inspiratiebron is Ricardo Semler, een Braziliaanse topondernemer die schatrijk werd door zijn werknemers gelukkig te maken. De toverformule: zo weinig mogelijk regels, zoveel mogelijk autonomie en zo min mogelijk managers. Doe waar je zin in hebt, als je werk maar op tijd af is. Semler schreef tal van bestsellers over zijn vernieuwende ideeën. Time magazine doopte hem tot 'global leader of tomorrow', want naast ons werk wil hij ook het onderwijs en zelfs onze hele manier van samenleven veranderen.  
Ricardo Semler's advice for transforming the way you lead
Als mensen zich als dieren in een kooi gedragen,
ligt het aan de kooi en niet aan de mensen
(Ricardo Semler)
Coachexpres
de Prikkelende Coach
© 2010 Coachexpres – de Prikkelende Coach
Logo
+31 (6) 228 999 28
Leigraaf 7
7391 AE Twello
Terug naar de inhoud